View Single Post
Eski 19-10-2012, 10:51   #1588
denizakvaryumu
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
İstanbul yolundaki Baumax a farklı türde ve diğer yapı marketlerde bulunmayan çiçek soğanları gelmiş...

Bazılarını buraya yazıyorum, herzaman Türkiye'ye gelmeyebilir, ilgilenen arkadaşlar kaçırmasın derim...

==============================

crocus sativus (gramı binlerce tl eden gerçek safran soğanı)

tulipa turkestanica (Türkistan lalesi)

tulipa clusiana chrysantha (her bahçede mutlaka olmalı)

tulipa dasystemon tarda

tulipa bakeri lilac wonder

tulipa pulchella violacea (pers incisi-en çabuk bitecek soğanlardan)

tulipa urumiensis

tulipa praestans fusilier

tulipa triumph washington (soğanlar çok ve iri)

hyacinthus jan bos (soğanlar çok büyük)

narcissus double cheerfulness (dikkat bu nergizin paketinde "erlicheer" yazmasa da paketin üzerindeki resimden "erlicheer" türü olduğu belli yani karaburun değil, )

==========================

NOT 1 : Markette 2 ayrı yerde soğan standı var, girişte ve içerde...

NOT 2: Birçok kişi yetişmiş tıbbi melisa arıyor, aynı yerde 8 TL ye yetişmiş büyük tıbbi melisalar var...

NOT 3:Tıbbi melisaların yanında şimdiye kadar bu kadar keskin kokulusuna şahit olmadığım kıvırcık naneler var, yetişkin büyük boy 8 tl.

NOT 4:Marketin dışarısında küçük bir yerde bazı bitkilerin fiyatı 1 TL ye kadar düşmüş...Zamanında 30-40 Tl ye satılan pergolaya sarılı ithal begonvil 5 TL ye düşmüş başka bitkiler de vardı..

NOT 5:İçerdeki taş bölümü zengin, bahçesi olanlar bu taş bölümüne bir baksın.

============================

Bu vesile ile Hollanda ya teşekkür etmek istiyorum...Doğada nesli tükenmekte olan soğanları toplayıp, üreterek tüm Dünya'ya tanıttıkları ve sattıkları için...

Bazı insanlarda "doğadaki nadir bu soğanlar üretilmeyecek-oldukları yerde kalacak ,böylece korunacak " anlayışı var...Bu anlayışta soğanların yok olup gittiğini herkes görüyor...

Ben nadir bu soğanların üretilip ticari olarak değerlendirilirse işte o zaman tam anlamıyla korunmuş olacağına inanıyorum...

Hollanda bunu yapan nadir ülkelerden...Biz de bu ülke sayesinde bu çiçekleri tüm güzellikleri ile bahçemizde canlı olarak görme fırsatını yakalıyoruz...

Bu arada Baumax a da teşekkürler, diğer yapı marketlerden farklı türde soğanları getirdiği için....

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön