bahçemdeki biberleri
sarı scotch bonnet
kırmızı scotch bonnet
kırmızı habanero
bhut jolokia
olarak acıdan - çok acıya doğru sıralayabiliriz
sarı ve kırmızı scotch bonnet yemekle birlikte yenebilirken (kırmızı bonnet ile dumanlar çıkmaya başlıyor)
sarı scotch bonnet serranodan acı fakat yenebilir seviyede oda ama kırmızı olanın dış kısımları çok acı olmasada tohumların olduğu bölüme yaklaştıkça küçük bir sürpriz barındırıyor yediğim en keyifli verimide iyi olan biberlerden birisi kesinlikle seneyede ekeceğim.
habanero ayrı bir kategoride ele alınmalı kesinlikle bildiğiniz tür biberlere benzemiyor aroması ve kokusu acı seviyesi tamamen farklı bende çok çok acı biberleri yerim ancak habanero birde iyice olgunlaşmış olanı olursa yanınızda mutlaka ayran bulundurun yemekle beraber
jolokia ise yedikten sonra habaneroyu hafif acı biber olarak görmenizi sağlayacak türden bir acısı var kesinlikle çok acı biber yiyenler haricinde internetten gördüğünüz videolara özenip deneme yapmayın.
benimde çevremde çok acı biber yiyebildiğini ayrana bile ihtiyacı olmayacağını düşünen arkadaşlarım var.
örnek olarak jolokia videolarını izledikten sonra ben yerim bunu dokunmaz bile diyen aşçımızın tam olgunlaşmamış bir adet kırmızı habanero yedikten sonra yaşadıklarını bir tebessüm izleyip yetişen biberlerinize dikkatli yaklaşın.
Mevlüt usta vs Red Savina Habanero - Habanero Pepper Challenge - YouTube
geçtiğimiz bir sene boyunca getirdiğin biberler acı değil bunlarımı yiyeceğiz diyerek serrano biberlerimi beğenmeyen aşçı başı şimdi tek kelime acıyla ilgili konuşmuyor. videoyu editlemeden telefondan yükledim argo konuşmalar için kusura bakmayın aşçıbaşı ne yaptığını bilmiyordu o sırada.