View Single Post
Eski 19-10-2012, 00:06   #394
Selçuk Boz
Ağaç Dostu

Selçuk Boz's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2006
Sayın maki01,

Sitede, bitkilerle ilgili çok değerli bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız yazılarınızı yakından takip eden bir bir kişiyim (Yani, demek istemem o ki; size işim düştü). Müzkir paylaşımlarınızdan birisi de, bu bölümdeki (ya da konudaki) Hoya Kerrii deneyiminiz ile ilgili şu mesajınız idi. Hoya Kerrii bitkinize gıpta ile bakıyorum ve tabii ki maaşallah diyorum.

Geçen Şubat ayında, tek yaprak (çok sıkı bir cocopeat blokçuğunun içerisinde köklenmiş ve altında deliği olmayan küçücük bir kaktüs saksısında) Hoya Kerri fidesini, yanlış hatırlamadıysam "Kalp Kaktüsü" adı altıda Karaman Migros'tan aldım.

Derhal fideyi saksıdan çıkarttım ve bir saate yakın bir çalışmayla köklerini, o çok sıkı fiber ortamdan kurtardım. Daha sonra, aşağıdaki resimde de görüldüğü üzere;
Name:  Hoya Kerrii.jpg
Views: 2266
Size:  69.2 KB
torf, perlit ve bims ile çok az miktarda olmak üzere yanmış çiftlik gübresi ve leonardit eklenmiş ortama diktim.

Şimdiye kadar da, fazla nemli (ya da vıcık vıcık ıslak) bir ortam kesinlikle yaratmadım. Güneşi, tül perde arkasından gösterebildiğim kadar gösterdim.

Buna rağmen, Şubat ayından beri hiçbir gelişme göstermedi. Rengindeki çok hafif (malesef, Karaman Migros'taki diğer kerrii fideleri çok daha bariz biçimde sarardı ve neticede 'raflardan kaldırıldılar ') açılma haricinde gerileme de yoktu. Geçen pazartesi günü, artık dayanamadım ve bitkiyi saksısından zedelememeye dikkat ederek çıkarttım.

Gördüğüm şey; kökler çürümemekle beraber gözle görülür bir çalışma da yapmamıştı. Tabii tekrar ortamına geri diktim.

Sizden naçizane istirhamım, tahmin edeceğiniz gibi şu; sizce bu bitkinin bakımında göz ardı ettiğim bir husus mu var? ya da bu konuda aceleci miyim?

Saygılar sunarım.

Selçuk Boz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön