79 sayfayı tam bir haftada anca okuyabildim. Okuduklarım bende bir zaman şeridi izlenimi bıraktı. Nasıl insanların bir hevesle başlayıp ortadan kaybolduklarını gördüm. Kimilerinin ise büyük bir titizlik ve özveriyle elinden gelen yardımlarını gördüm. Zaman zaman ufak tatsızlıkları da gördüm ama söylemeden edemicem bir sanal forum olması itibariyle bunun hiç derecesinde olduğu kanaatindeyim. Buradan özellikle forumun başından sonuna özveriyle pozitif yönlendirmeler yapan
@liliuma teşekkür etmek isterim ki kafamdaki afaki düşünceleri mantık çerçevesine sokmamda onun payı büyük.
Diğer paylaşımcı arkadaşları unutmamak gerekir.
@sabahattin,
@avanos,
@safranlı,
@ahmettt
ben 4 yıldır bu hayalin peşinden koşturuyorum. Fakat şimdiye kadar harcadığım tek şey sadece zaman. çünkü kazın ayağı bazı fizibilite raporlarındaki kadar basit olmadığını biliyorum. Bir aralar ormandan yer kiralama suretiyle bahçe gerçekleştirmeyi kafaya çok takmıştım. Hatta koniks.com sitesindeki bu başlığı yıllar önce açmıştım. Ekonomik nedenlerle maceraya atılmaktan çekindim ve takvim bugüne geldi. O zamanlar birkaç ortaklık ile girmeye ramak kalmıştı fakat gerçekleşmedi. Cins olarak malum sitede(cevizci33) reklamı yapılan türleri düşünmüştük. Bu sayfaları okuyunca ve bazı prof.ların(sütyemez) yorumlarını duyunca iyiki vazgeçmişim dedim. Küçük çaplı bir araştırma yaptım ve internet sitelerinde hakkında yapılan olumsuz yorumların hepsinin sadece bir önyargıdan ibaret olduğunu da görünce bu sefer kafam karıştı. Yıllardır benim köylerimde ve yaylalarımda(fethiye) meyveden dalları çöken cevizlerin hiçbirinin aşılı olduğunu düşünmüyorum hatta bakım bile yok. Tecrübeli arkadaşların ve prof.ların niye ısrarla aşısız olmaz demelerini anlamamaktayım(bunu bilgili olanlar cahilliğime verebilir.) bazı yorumlarda gözleriyle gördüklerini söyleyenler var. 5. Yılında üstünde kilo-kilo meyvalar ile.
Bu mevzuyu açmamım nedeni; bu adam(noyan yıldıran) sahtekar mı bilim adamı mı ortaya çıksın. Ki kafalardaki muamma çözülsün. Yok mu gidip bakan bahçelerini görenler. Birkaç kişi gördüm diyor ama daha başkaları yok mu? Bu cevizden köşeyi dönmüş prof.larımız niye bu meseleyi kulak arkası ediyor. Eğer bu gerçekçe mükemmel değil mi? Adam sahtekarsa 10 yıldır nasıl piyasada böyle gururla dolaşıp seminerler verebiliyor ve hala bahçeler kurabiliyor.
Diğer bir mevzu: Dikim planı. Ben bir matematikçi olarak mucize çokgen altıgenin yapısını düşündüm(birileri zaten düşünmüş ben üzerine düşündüm tabi)
kendi imkanlarımla aşağıdaki çizimi yaptım(paintte

)
[ımg]http://f1207.hizliresim.com/z/h/9rf89.jpg[/ımg]
bu plana göre her ağaç en yakınındakine tam olarak 8m uzaklıkta. 10,645 da yere(11 dekara yakın) 214 ağaç dikilebiliyor. Bu dikimi klasik 8m aralıklı kare şeklinde yapsak 160 ağaç ediyor. Yani 54 ağaç kazanç gibi görünüyor. Tabi bu mucize değil matematik. Karesel ekimde bir ağacın yanlarındaki ağaç 8 metre olurken çaprazındaki (8karekök2) 11.3 metre oluyor. Bu ekim planı kağıt üzerinde reelde bu işle uğraşan arkadaşların fikrini almak isterim. Dilerseniz bunun 10metrelik versiyonunu da hesaplayabilirim.
Teşekkürler...