View Single Post
Eski 11-05-2007, 10:23   #14
fmt79
Ağaç Dostu
 
fmt79's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2006
Şehir: Hatay
Mesajlar: 342
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tosarik Mesajı Göster
2 gündür okuyorum yazdıklarınızı. Harikasınız. Böyle bir bilgi hazinesine ne kadar ihtiyacım vardı anlatamam. Sanırım ve umarım bundan sonra sizlerle olacağım.

Öncelikle kendimi tanıtayım. İzmirde yaşıyor ve aktif olarak çalışıyorum. 4 senelik Peyzaj Mimarıyım.2 senedir mesleğimi yapma şansım oldu. Şuan çalışmakta olduğum inşaat firmasının Mavişehirde yaptığı bir sitenin peyzaj mimarlığı işlerini sürdürüyorum. Bu benim yalnız başıma yaptığım ilk bahçe. İlk defa bir bitkiyi dikip, onun bütün büyüme aşamalarına şahit oluyorum. Bilgiye açım bu nedenle

Size bahçemden çektiğim birkaç soruna ait fotografları yolluyorum. İlk 2 fotoğraf Acuba, 3. fotoğraf ise Nerium oliender bitkisinden çekildi. Zararlılar ve kullanabileceğim ilaçlar hakkında bilgi verirseniz çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler.

İkisi de homopter, ikisi de emici böcekler. Ama ilk iki fotoğraftaki böceklerin dişileri kanatsız ve görüldüğü gibi hareketsizdir. Sadece birinci larva döneminde hareket ederler.

Üçüncü fotoğraftaki ise meşhur yaprak biti'dir. Bu dönemlerde ikisini de çıkışı normal. Forumda evde yapabileceğiniz ilaçlar mevcut olabilir. İnsektisit kullanmak isterseniz sistemik ve geniş spektrumlu insektisitler tercih edin. İnsan beslenmesi için kullanılan bitkilerde önermiyorum ama, süs bitkilerinde Dursban 4 (Chlorpyrifos ethyl) kullanırsanız çok hızlı ve uzun süren bir etki sağlayacaktır.

fmt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön