View Single Post
Eski 16-10-2012, 13:10   #127
Hillbilly
Ağaç Dostu

Hillbilly's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2011
Aslında her şey insanların dünyaya katlanabilme ve anlam verebilme arzularından kaynaklanıyor. Bazıları mesela modifiye araba, kimileri akvaryum, doğa sporları, son zamanların modası gurme vs. vs. bunların hepsi hatta pul kolleksiyoneri dahil herkes yaşamın soğuk ve acımasız olan bakışlarını görmezden gelip daha derinlerde bişeyler arama çabasına giriyor. Belki de beyinlerdeki matematiksel filozofinin şekillerde, tatlarda ve değişen hareket döngüsünde huzuru arama eğilimi vardır(Huzur yavaşça kana karışan bu nedenle pek kafa yorulmayan ama bence en büyük hazdır.).
Benim ki biraz tasavvufi gelecek ama her şeyde tanrıyı arama, anlama ve hissetme çabası. Bir çiçeğin şeklinde, renginde, kokusunda ya da meyvesinde yaratıcıyı arama ve bunu inanılmaz çeşitliliğin içinde tekrar tekrar farklı yönleriyle bulma, işte her tohum çimlendiğinde yeni bir macera başlıyor.
Sürekli yeni bir tohumda saklı olan genetik mucizeyi dışarı çıkarma isteği her zaman olduğu gibi açgözlülüğe dönüşmeden devam ettirilmeli. Canlının sorumluluğunu alabilmenin de bu işin bir parçası olduğunun farkına varılmalı. Tüm bunlar o canlı hakkında bilgi sahibi olmakla anlam kazanabilir. En büyük bilgi deneyimle kazanılan ve nesillerden nesillere yazıyla aktarılan(sözle olmaz bir süre sonra orijinalliğini ve yararlılığını yitirecektir) bilgidir. İşte mekan-ı web olan bir tür yeşil bilinç gelişiyor bu sitede. Benim isteğim rengarenk ve huzur dolu bir bahçe, yalnız bu bahçe bir orman gibi sıradışı olmalı aynı zamanda bir düzen de ihtiva etmeli. Her şey bunun için...

Sorunuza gelince o çeliklere yeni bir hayat vermek yerine koparıldığı yere yani ana bitkiye besin olarak geri dönmesini istedim dolayısıyla kompost olarak geldiği toprağa geri döndü. Zamanı gelince tabii ki gelişmeleri paylaşıcam ama sanıyorum biraz sabır gerekiyor o zamana dek.

Hillbilly Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön