Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yener.T
Sayın Sakdağ aynen benim düşüncelerimi tarif etmektesiniz.Ev içersinde tam
420 adet saksı Kaktüs-Succulent-lithops çeşitleri ile mücadele verirken gördüğüm veya gezdiğim seralardan alım yapmaktan nedense kendimi dizginliyemiyorum.Bu bir delilik mi adını koyamadın.Bende yer sorunu had safhada bu sene aklıma koydum açık balkonu kapatıp cam balkon seraya dönüştüreceğim.Bu yüzden size hak vermekteyim.
|
Yener Bey, bizim buralarda gezebileceğim seralar yok, (Allah'tan yok

) ona rağmen bu haldeyim.

Genelde para biriktirip toplu sipariş veriyorum. Çocukken bile böyle para biriktirme huyum yoktu. Birkaç yıldır alışveriş üstlerinden kalan 50 kuruş- 1 tl'ler doğru biriktirme kumbarasına.
Bu arada gerek kaktüs gerek diğer çiçeklerin koleksiyonerliğini yapan tüm arkadaşları gerçekten kutluyorum. Çiçeği, toprağı, saksısı ve tüm bunların bakımının gerçekten mali bir yükü de var.
Sabah bir sayımda ben yaptım, 200 türe doğru gidiyorum ben de.
Her alışverişimden sonra tamam bu sondu diyorum, ama bir süre sonra bir bakmışım listede yeni bitkiler belirivermiş. Bir de yurtiçinde bulamadığım, belki birgün yurtdışı siparişi için beklediğim uçuk bir listede mevcut ama beklemede işte... Beklesin bakalım, bu işin bir güzel yanı da ulaşamadığımız bitkilere belki bir gün sahip olma umudu...