Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güzin Çakar
Sayın old platanus, kardeşinizin limon ağacı çok keyifli görünmüyor. Korunaklı, havadar, güneş gören bir yere alınma imkanı varsa yerini değiştirseniz iyi olur.Budamada taç bence çok yüksekte oluşturulmaya çalışılmış.Verilen şekil iyi görünmüyor.Yalnız kuruyan birbirini engelleyen dal ve yapraklar alınarak ileride bir daha şekil budaması yapılabilir mi bilmiyorum (normali 1 kere yapılması). Denemek lazım. Sizin limonunuz sağlıklı görünüyor. Şekil budamasını sizin yapmadığınızı düşünüyorum. Saksıda yetiştirecekseniz onun tacı da çok yüksek.Bu şekillerin korunması için ürün verecek dalları kesmeniz gerekecek, kesmezseniz güzel bir görüntüsü olmayacak, sağlam bir yapı oluşmayacak.
|
Selamlar
sayın Güzin Çakar evet dediğiniz gibi kendiminkini ben budamadım.
bu şekilde almıştım
kardeşiminkini ben budadım çok ağaçlaşmıştı sürekli cam önünde sürekli güneş gören yerde duruyor
Bu şekillerin korunması için ürün verecek dalları kesmeniz gerekecek, kesmezseniz güzel bir görüntüsü olmayacak, sağlam bir yapı oluşmayacak.
demişsiniz
ürün verecek dalları kesersek şayet ürün almadıktan sonra boş bir şekilde yeşil yaprak olması bir anlam taşımaz yanılıyormuyum.