Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi inegöllü
1---diplerine göbrelemeyi hangi gübreyle yapmalıyım.(geçen yıl yanmış çiftlik gübresi dökmüştüm) bu yılda aynısını yapmalımıyım..
Yapabilirseniz tabi ki, çiftlik gübresi kullanabilirsiniz, ama gübremelerden ziyade önce diğer bakımlarını da aksatmamanız gerekir bakım sadece gübreleme değildir.
2--- bir çoğunun tepeden itibaren aşağıya doğru yaklaşık 40-50 cm lik kısmı kurumuş durumda.bu kuruyan kısımların birkaçını budama makasıyla kestiğğimde içlerinde larvalar(zararlı böcek..niteliğini bilmediğim) olduğunu gördüm..bu kuruyan kesimleri şimdi kesmelimiyim yaksa baharı beklemelimiyim..
Şayet fidanların özüne gövde kurdu girmişse bu kurtları yok etmeniz gerekir, kuruyan kısımları kesiniz, (kesilecek yerleri işaretledim altta resimlerde.) Kurt kesilecek yerinde altına gitmişse bir tel yardımıyla kurdu öldürmeye çalışın, ya da insektisit enjekte ederek öldürmeye çalışın.
3-----tahminim benim fidanlarım budanacak kıvama gelmemiş..bu konuda fikirleriniz....
Budanacak kıvama gelmemiş demeniz söylenecekleri de dinlemeyeceksiniz diye algıladım.
Budamasız bir fidan dahi düşünemiyorum, budama daha çüğürden başlar ve fidanın gelişimine göre budamalar değişir.
4---bordo bulamacını ne zaman yapmalıyım...
Bordo bulamacını sonbaharda yapraklar döküldükten sonra ve ilk baharda gözler uyanmadan yapmalısınız.
5----fidanların gövdelerini beyaz plastik boyayla boyamayı düşünüyorum bunu ne zaman yapmalıyım...
.
|
Baharda yaz sıcakları başladığı dönemde yapabilirsiniz.
Bu bölgelerden kesiniz ve aşı macunuyla kapayınız.
Resimler beni bir konuda haklı çıkarır gibi, her zaman söylediğim bir şeyi tekrar edeyim, ekilen fidanı üç dört göz üzerinden kesip yeni bir filiz patlatıp bu filizi ana gövde yapmalısınız, daha sonraki sene tepe vurmasıyla ana yandallar oluşturmalısınız.