View Single Post
Eski 15-10-2012, 22:52   #122
Hillbilly
Ağaç Dostu

Hillbilly's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2011
Sn. Gülenmelek ben passifloralarımı (her bitki severin vereceği tepkiyi az çok tahmin edebiliyorum önce sakin olun ve üzülmemeye çalışın) kısacası şok şok şok hepsini budadım. Evet üzerlerinde şu anda hiç yaprak yok ve kabarama kabarama kel fatma durumundalar. Domateslere uyguladığım yöntemi deniyorum amaç yoğun ve güçlü bir kök sistemi. Yaklaşık 25-30 cm den budadım... Kenarlardan ufak yaprakcıklar belirmeye başladı, ayrıca daha büyük bir saksıya aktardım. Tüm bunlar onların geleceği ve benim passiflora meyve merakımı gidermek için komple bir kazan kazan uygulaması.

Dikkat etmişsinizdir meyvesi rahatça yenilebilen ve aynı zamanda passifloralar içinde soğuğa dayanıklı kültürleri (en azından -15 C ye kadar tamamen ölmeyen türler) seçmeye çalışıyorum. Çiçekleri çok güzel olan kültürleri var ama çoğu sıcak iklim bitkileri. Dolayısıyla çiçekten çok meyvesini merak ettiğim bir bitki türü. Hem daha kaliteli meyve için hem de düşük sıcaklıklara dayanabilmeleri için güçlü kök sistemi geliştirmelerini istiyorum. Son olarak yaprakları varken içe kıvrık değillerdi ama bence sorun etmeyin bitki güçlendikçe yapraklar bu tavırlarından vazgeçeceklerdir.

Hillbilly Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön