View Single Post
Eski 15-10-2012, 15:19   #392
maki01
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Sevgili selenn,

Seni burada görmek çok mutlandırdı beni, hoşgeldin

Önce Lacunosa'nın topraksız ortamı çok sevdiğini söyleyebilirim. Tüm çeliklerek kısa sürede köklenerek sürgün ve yeni yapraklar vermeye başladı. Çiçeğinin kokusu için edindiğim bu türün yaprak yapısını bir türlü sevememiştim. İnce, kuru kağıt dokusunu hissettiren yapraklardaki sorunun susuzluktan kaynaklandığını ortam değişikliğinden sonra kavrayabildim. Gübreyi hala düşük oranda kullanıyorum, yavaş yavaş tam doza geçeceğim.

Name:  IMG_1622.jpg
Views: 1218
Size:  39.4 KB
Her ikimiz de bu ortamı çok sevdik.

Seramis marka hidrofonik taşlarla sevgili karalale'nin sayfasında tanışmıştık.

Hydroton markası altında Türkiye'de de bu taşlardan bulmak mümkün.

"Yenilenebilir ve bol bir kaynaktan (kil) hazırlanmış HYDROTON, çevresel olarak dayanıklı bir araç olarak görülmektedir. Kil, tane şeklinde hazırlanır ve devirli fırınlarda 1200 °C’de ısıtıtılır. Bu yüzden, kil patlamış mısır gibi genişler ve delikli bir hale gelir.
HYDOTON taneleri ağırlık olarak hafiflerdir, sıkışmazlar ve tamamen tekrar kullanılabilirlerdir – taneler kullanımdan sonra temizlenip sterilize edilebilir. Ayrıca bu taneler hareketsiz, pH nötrlerdir ve herhangi bir besin maddesi içermezler. Taneler serbestçe kururlar ve fazla su tutmazlar; bunun sonucunda da kök çevresinde iyi bir oksijen seviyesi sağlarlar ve bu yüzden taneler taşkın ve kanal sistemlerinde kullanım için çok uygundurlar. Taneler, ayrıca gül yetiştiriciliğinde de geniş çaplı kullanılmaktadır.
HYDROTON normal bitki-toprak için bir yedek olabilir ve dekorasyon için kullanımının yanı sıra çoğunlukla hidrokültür/hidrofonik sistemlerde kullanılır."


Seramis taşların çıkarıldığı bölgenin bir özelliği olarak yoğun mineral ( Demir) içerdiğini internette yayınlanan bir dökümanda okumuştum. Topraksız ortamda hidrofonik saksılarla birlikte sevgili karalale gibi çok başarılı sonuçlar alacağına inanıyorum.

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...tm#post1008305

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön