Sayın bonsaikon, bende de bir kaç tane ateş dikeni var.Üzerinde uğraşırken bayagı tecrübe sahibi oldum.Size küçük bir tavsiyem olacak.Mevcut dalların hepsini kesin, bırakın ağaç yeni dallar versin. Bu önerim size şimdi çok gereksiz ve zaman kaybı bir uygulama gibi gelecek belki, ancak deneyimlerim, bu ateş dikeni bu haliyle kalırsa üstteki dallar altta olması gereken dallardan her zaman kalın olacaktır.Buda istenmeyen bir durum olacağı için görsel olarak ta hiç hoş bir görüntü olmayacaktır.Siz zaten bunu bir sene sonra mecburen keseceksiniz. "tabi bonsai olmasını istiyorsanız." Ben aslında yaptığım hataları sizinle paylaşıyorum. Ayrıca ateş dikeni havalar ısınınca müthiş güçlü dallar verir zaten şu an üzerindeki dalları beğenmeyeceksiniz. O yüzden bırakın size farklı alternetifler sunsun. Tüm dallar aynı anda çıkınca ağaç daha doğal görünüyor, fakat biri aşırı kalın diğeri aşırı ince olursa hele bu ağaçtaki gibi kalın daallar en üst zirveye yakın yerde olursa bu daha nahoş bir görüntü demektir. Güzel bir dik tarz olur bu ağaç **** yeni oluşacak dallara göre daha farklı stilleri bile uygulama şansınız olur. Ben şunu gördüm üstte çıkmış mevcut dallar her zaman sorun oluyor, çünkü altta çıkan dallardan kalın oldukları için, bu ise bir türlü ağacınıza istediğiniz formu verememenize neden oluyor, demedi demeyin, kolay gelsin.BU KADAR UZUN YORUM YAZMAMIN SEBEB;İ BU AĞAÇ MÜTHİŞ BİR GÖVDE YAPISINA SAHİP OLDUĞU İÇİN DEĞİL, FARKLI DURUMLARDA DA BENZER HATALARI BAŞKA ARKADAŞLAR DA YAPMASIN VE BONSAİ DE HIZLI YOL ALALIM DİYEDİR.
|