Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafademir24
Tüm dostlara iyiakşamlar dilerim..Kazımbey yeni eviniz hayırlı olsun,mükemmel demek yeterli olacaktır umuyorum.ben de epeydir forumdan uzak kalmıştım. yayınladığınız bu güzel resimlere bakmaya doyamadığımdan bugünlerde yeniden buralardayım.izinverirseniz ben de kaldığım noktadan devam etmek isterim. yolun benim gibi oldukça başlarında olanların ilgisini çekebilecek birşeyleri paylaşmış olurum belki.geçtiğimiz hafta içerisinde bir mimara telefonla bana yardımcı olabilmesi amacı ile başvuruda bulunmuştum.. bu noktadan sonra cevaplarını aslında gayet iyi bildiğim ancak bir bilirkişiden teyit edilmesinin uygun olacağına inandığım şu bilgileri aldım...arsam şayet köy yerleşik alanı içerisinde ise ve hele bir de tapu m o köyde yaşayan,kütüğü o köyde bulunan bir zatı muhteremin adına ise ev yapmak için gereken yasal izinler muhtarlıktan alınacak basit birtakım evraklar yardımı ile çook kolay bi şekilde hallolabiliyor.. ancak değil ise işler biraz daha karmaşık ve maliyetli bir hal alıyor... bu vesile ile buradan henüz arazi satın alma aşamasında olan herkese en önemli tavsiyem şu olacaktır.. arsa alacağınız kişiden muhakkak gerekli kurumdan resmi bir yazı talep ediniz.. bu benim arazimiçin muğla il özel idaresi kentsel ve iyileştirme müdürlüğünün verdiği halkbankasındaki bir hesap numarasına sadece 20 tl yatırıp,tapu fotokopisi ve aplikasyon krokisinin fotokopisi ile başvurmam sayesinde çok yakında adıma gelecek yapı izin belgesi ile resmiyet kazanacaktır.. arsa alırken köy yerleşkesinde olması size çok yol aldıracaktır emin olunuz.nasipse yaz sonu gibi ben de buradaki arkadaşlar gibi bir yola gireceğim.. kazım bey sizden daha sonra muhakkak ustnızın telefonunu da istirham edeceğim.dün eşimle beraber pendik altkaynarca da bulunan nestavilla adlı bir prefabrik firmasına gittim.istanbulda yaşayan herkese de o evleri görmelerini ısrarla tavsiye ediyorum. karar vermeden önceher tip eve bakmakta fayda var kannatindeyim. yaklaşık 130 m2 bir prefabrik ev 50000 tl ve 90m2 bir ev 40000 tl civarında kaba bir maliyete geliyor ancak evlerin kalitesi oldukça yüksek. ben geçen yıl cnr fuarında 72 m2 ve fiyatı sadece 17000tl olan prefabrik evlerde gördüm..ancak en önemlisi firmanın güvenilirliğidir.. bu sayfaları takipeden birçok kişi eminim ki ayhan usta adında büyük bir prefabrik yapı firmasının da varlığından haberdardır. ancak firmanın kaç kişiyi dolandırdığını ve kaç kişi ile mahkemelik olduğunu bilmektemidirler acaba. o yüzden on kere düşünüp birkere karar vermekte fayda var diyorum. şimdilik hepinize iyiakşamlar.
|
sayın mustafa demir.köyümüze beni ziyarete gelen bir arkadaşım buradan köy içi tapulu , tapusunda kayıtlı ev yeri gözüken bir yer aldı.aldığı yere bir temel yaptırdı.bir de prefabrik ev kurdurdu.
aldığı prefabrik ev 60 m2 ve fiyatı 17.500 lira.ancak nakliye için 1.000 lira ödedi.anlaşma gereği , evi kuran ustaların ve daha sonra boya yapmak için gelen ustaların konaklama ve yemek masraflarını karşıladı.temel yapmak için 5.000 , zeminlerine kalebodur döşemek için 5.000 lira harcadı.bildiğim kadarıyla 17.500 lirayaaldığı prefabrk ev için 35.000 lira harcadı ve henüz mutfak tezgahı yok.bir de elektrik dağıtım şirketine elektrik için proje çizdirip müracaat yapması gerekiyor ki o da 750 lira civarında tutacak.prefabrik ev düşünen arkadaşların maaliyet konusunda bir sürpriz ile karşılaşmamaları için bu bilgilerin gerekli olduğunu düşünerek yazdım bunları.bir kaç tane de o prefabrik evin resmini ekledim.