View Single Post
Eski 10-05-2007, 10:39   #120
praecox
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saydemir Mesajı Göster
Saksı değişimi sırasında hunilerdeki suyun bir kısmı boşaldı. Ben kendi üretebileceğini düşünmüştüm. Bazı türlerde su girişi huniyi öldürür diye mi duymuştum bir yerlerden tam hatırlamıyorum. O yüzden su ilavesi yapamadım. Ama bu bilgiden sonra hunilre hemen bir miktar saf su ilavesi yapacağım.
Sarracenia purpurea ve türevlerinin huni yapısı tombuldur. dolayısı ile bunlar bir tür nepenthesler gibi böceklerin düşüp boğulacağı bir sarnıç oluşumundadır. diğer sarr.larla ayıran bu özeliğinin huni ağzını kapatan kapakçığın dik tutması sureti ile yağmur suyu ile doldurduğu gerçeği ayırmaktadır.
evet nepler kendi sindirim sıvısını oluştururlar ama sar. prurpurea bu konuda heliamphoralar gibi ilkel bir metodla yaklaşır. heliler sadece emilim yapabiliriken purpureade sindirim enzimleri salgıladığı ispatlanmıştır.
evet bu üç türe de (nepenthes, heliamphora, sarr.purpuraea) gübrlemeye diğerlerine oranla daha tolerant davranır.
sonuçta en gübrelemeyi tolere eden nepentheslerdir. ama yaprak gübresi olarak saksı harcına eklemek kök ölümüne neden olabilir. bu tür gübrleme aslında bitkiyi büyük serpilmiş gibi gösterse de yaprak yapısı zayıf kalır pekde pişkin tok bir yapıda olmaz özelikle sarrlar aşırı böcek kapımında rüzgarda hunileri kırılabilir...

saygılar.

p.s. tüm bu bilgileri bu ayki e-dergi yazımda derlemeyi düşünüyorum...

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön