View Single Post
Eski 11-10-2012, 23:30   #70
Halil Balaban
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Her Kese Merhabalar,
Bu gün zor ve yorucu bir gün oldu. Hırpalanmış ve sağlam bitkileri askıya aldım Askıları; yapımına başladığım seranın dikmelerine (ki: Zaten ortada sadece bu dikmeler var, başka da bir şey yok) 6 kat yaptığım askı ipinden gerdirmeye bağladım. İşte zorluk burda başlıyor. İlk domatesi askıya sarıp gerdirmeye bağlıyorum. İyi, güzel. İkinci - üçüncü derken, gerdirmedeki ağırlık arttıkça, sarkma oluşuyor. Ve ilk bağladığın askılar aşağı çekiliyor. Domates, her yeni askıyla yavaş, yavaş yatıyor. Sanki tavana kadar yükselmişte yatırılmış gibi. Her iki üç bitkiden sonra, ilk astıklarımı tekrar elden geçirerek düzeltiyorum. Düzeltmeyi hepsinin bitmesin kadar bırakamıyorum. Çünkü yaptığım gerdirmenin ipi, OPP esaslı olduğu için çok esniyor. Bitkilerin yatması her yeni bitkiyle biraz daha artıyor. Cocopeatlar yerden yüksek olduğu için, sarkma kök seviyesinden aşağı doğru artıyor. Bu durum; kökleri, agredat için de yerlerinden oynatıyor. Bu da, işi uzatıyor ve yorgunluğu arttırıyor da. Yorgunluğun sebebi ip çözüp bağlamak değil. Yükseklik korusu ile 7 basamak merdivene çıkmak. Devamı var.

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön