Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AizoaceaeFAN
Sayın Selen hanım öncelikle teşekkür ederim. Benim genelde bakmaya çalıştığım bitkiler, bakımı zor bitkiler. Pseudolithoslar ise bu zor bitkiler üçgeninin en tepesindeki bitkiler. Su ihtiyaçlarını anlamanız çok güç. Ancak çok şükür 3-4 yılı geride bıraktım ve gittikçe büyüyüp yeni yavrular vermeye başladılar. Size tavsiyem tekrar denemeniz. Su istekleri bitkinin iki parmağınızla hafif sıktığınızdaki yumuşaklıkla doğru orantılı.
Mammillaria luethyii bende 2 ayrı saksıda mevcut. Sizin gördüğünüz kendi kökünde 3 başlı bir mammillaria. Tabi sizin gibi ben de gözüm gibi bakıyorum. 2 yıldır çiçek açmasını bekliyorum ama henüz bir ses yok. Sizin bitkinin yavru vereceğini sayfanızda aylar önce söylemiştim. Bitki kendini uzatırsa mutlaka yanlardan yavru verecektir. Sizin adınıza sevindim. Bu arada Muiria hortensea'ler gittikçe büyüyorlar şu an küçük bir nohut büyüklüğündeler.
|
Evet haklısınız, hatırladım şimdi Mammillaria luethyii ile ilgili yazdığınız mesajı.
Bu yaz iyice uzadı ve tatil dönüşü yeni gövde oluşumlarını gördüm. Umarım çiçeklerini de görürüz.
Pseudolithoslara tekrar ne zaman rastlarım bilemiyorum ama bulabilirsem alacağım. Sizin tarif ettiğiniz şekilde kontrollü sulamaya çalışırım bu sefer. Muiria hortensea'lerin büyümesine çok sevindim. Güle güle yetiştirin.