Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet
Bahçelerimizde, rüzğar kesici ve dekoratif amaçla kullanılan, servi tür ve cinslerinin (Cupressus sempervirens, Hakiki Servi -Cupressus arizonica, Arizona servisi -Cupressus macrocarpa, Monteri Servisi - Cupressus macrocarpa Hartw. “Goldcrest” , Limoni Servi - Cupressus macrocarpa Hartw. “Aurea”, Altuni Limoni Servi - Cupressocyparis leylandii, Melez Servi ) budama ve kış bakımı zamanıdır.
Biz bahçelerimizde budama ve bakım işlerine başladık, sizinde zaman ayırmanızı tavsiye ederim.
|
Nuri bey,
Tavsiyeniz üzerine servilerimi ve limoni servilerimi şekil ve boy budaması yaptım. Kış bakımı işlerinden kastınız bordo bulamacı uygulamasımıdır?
Ben yine sizin tavsiyenize uygun olarak meyve ve diğer ağaçlarımı Kasım ayında budayıp bordo bulamacını ardından yapmayı düşünüyordum. Ne dersiniz?
Ayrıca elektrikli ve zincirli tip teleskopik testere ile kestiğimde biraz hırpalanma gözlemledim. Kalın dal ve gövde için başka alternatifim yok ama 2-4 cm lik dallar biraz hırpalanıyorlar. Bu nedenle bordo bulamacı galiba şart.
Tavsiyelerinize şimdiden teşekkürler.
Her şey gönlünce olsun.