Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syuksek
Sayın AizoaceaeFAN,
Lithops ve Pseudolithos'larınız muhteşem...Ben de hayranlığını belirten diğer takipçileriniz gibi araştırmacı ve gayretli yönünüze şapka çıkarıyorum. Hiç alçakgönüllü olmaya gerek yok dünya çapında bir koleksiyonersiniz. Hem de Erzurum'da bir balkonda bunları yapıyorsunuz.
Çıraklık döneminde bir sukulentsever olarak sukulentlere nazaran bakımı zor Lithopslardan uzak duruyordum. Sizinkilere bakınca en kısa zamanda Taner Bey'den sipariş etmeye karar verdim, umarım başarılı olurum. Pseudolithos nereden bulurum hiç bilmiyorum.
Tekrar tebrikler ve sevgiler...
|
Sayın syuksek, çok sağolun teşekkür ederim bu güzel sözleriniz için. İçinizde lithopslara karşı bir sevgi varsa mutlaka alıp büyütmelisiniz. Zira lithopslara bakmanın keyfi bir başka. Onların sene içinde üç kere değişimlerini gözlemliyorsunuz. Yazın büyüme, sonbaharda çiçek açma ve ilk baharda yaprak yenileme. Bu başka hiçbir bitkide yok. Pseudolithosları ise malesef Türkiye'de satan biri yok. Zaten ender bir tür, bakımıydı, büyütmesiydi vs. o yüzden süs bitkisi üreticilerinin ilgisini çekmiyor. Ben tohumdan da yetiştirdim. Birkaç yakınıma verdim iki tane de şu an bende ve fındık büyüklüğündeler. Gelişimlerini izlemek çok zevkli. Tohumları da malesef yurt dışında satılıyor ama onun da zamnında alınıp ekilmesi lazım. Pseudolithos yetiştirmeye meraklıysanız yurt dışı seralarla irtibata geçmenizi tavsiye ederim.