View Single Post
Eski 11-10-2012, 16:50   #1022
AizoaceaeFAN
Ağaç Dostu

AizoaceaeFAN's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn Mesajı Göster
Sayın AizoceaeFAN, harika kareler bunlar. Benim Pseudolithoslarımın ikisi de malesef öldüler. Sanırım suyu daha az miktarda vermemekti hatam. Sizinkilerin resimleri ile avunmayı tercih edeceğim. Harikalar.

Dikkatimi çekti de Pseudolithos fotoğraflarının olduğu 1025 no'lu mesajda yan taraftan görünen bitki sanırım Mammillaria luethyii. Çift kök mü yoksa yavrulayıp mı bu formu aldı diye merak ettim.
Bendeki aşılı halde ve bu sene ana gövdeden yavru vermeye başladı. O sebeple sordum.
Sayın Selen hanım öncelikle teşekkür ederim. Benim genelde bakmaya çalıştığım bitkiler, bakımı zor bitkiler. Pseudolithoslar ise bu zor bitkiler üçgeninin en tepesindeki bitkiler. Su ihtiyaçlarını anlamanız çok güç. Ancak çok şükür 3-4 yılı geride bıraktım ve gittikçe büyüyüp yeni yavrular vermeye başladılar. Size tavsiyem tekrar denemeniz. Su istekleri bitkinin iki parmağınızla hafif sıktığınızdaki yumuşaklıkla doğru orantılı.

Mammillaria luethyii bende 2 ayrı saksıda mevcut. Sizin gördüğünüz kendi kökünde 3 başlı bir mammillaria. Tabi sizin gibi ben de gözüm gibi bakıyorum. 2 yıldır çiçek açmasını bekliyorum ama henüz bir ses yok. Sizin bitkinin yavru vereceğini sayfanızda aylar önce söylemiştim. Bitki kendini uzatırsa mutlaka yanlardan yavru verecektir. Sizin adınıza sevindim. Bu arada Muiria hortensea'ler gittikçe büyüyorlar şu an küçük bir nohut büyüklüğündeler.

AizoaceaeFAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön