Merhabalar, geçen yaz ablam sayesinde ben de hünnapla tanıştım. Ama sınırlı sayıda gönderdiğinden tadı damağımda kalmıştı. Bu sene çok tatlı bir tesadüfle Adapazarındaki ufak bir mahalle pazarından bir kilo kadar aldım. Bir hafta boyunca yediğim hiçbir meyvenin çekirdeğini atmadım. Çimlenme güçlüğü hakkında bilgim olduğu halde içimden atmak gelmedi.
Sonra birgün okula giderken kullandığım güzergahı değiştirip yeşili bol olan bir sokaktan geçmek isteği duydum. O geçtiğim sokakta bulunan bir evin bahçesinde yeşil-kahverengi meyveleri olan bir ağaç gördüm. Burada okuduğuma göre dikenli yapıya sahip bir ağaçtı hünnap.Bu nedenle ben de pek dikkat etmedim. Sonraki günlerde de o sokaktan gittim okula ve her gün meyvelerin tamamen kahverengiye döndüğünü ve giderek meyve sayısının azaldığını farkettim. Bugün okuldan gelirken ağacın yapısına ve yapraklarına dikkatlice baktım. Sonra eve gelip internetten inceledim ki o gerçekten de hünnapmış. İlk sayfalarda bahsedilen dip sürgünlerinden almak fikri geldi aklıma ancak bahçem yok. Saksıya da uyum sağlayacağını sanmıyorum.
|