Elinde lavanta bitkisi olan arkadaşlar, bu mevsim çelik almanın tam zamanı. Çeliklerde tutma oranı çok yüksek ve bitkiler tohumdan üretime göre daha çabuk gelişiyor.
Çelikten üretimde, lavantaya özgü özel bir üretim şekli bulunmamakta.
http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...k-asi/8452.htm bölümündeki tavsiyeler, lavantadan çelik üretiminde yeterli olacaktır.
Çelikten ürettiğiniz fidelerinizi, bir kış korumanızda fayda var. Daha sonra, ister saksıda ister bahçede olsun, Orta Anadolu bölgesinde dahi dışarıda rahatlıkla kışlandırabilirsiniz.(Aşırı donlarda saksılı lavantalarınızı korumak şartıyla...)
Budanmayı seven bir bitkidir. Çit olarak, bahçe ve yürüme yolu kenarlarında harikalar yaratabilirsiniz.
Tohumların çimlenmesi, insanın sabır sınırlarını törpülüyor. Tohumlar aynı anda da çıkmayabiliyor. Mesela biri bir ayda çimlendiyse, bir diğeri üç ay sonra çimlenebiliyor.(Bu durum sadece benim tecrübemdir ve oluşturduğum çimlenme ortamından da kaynaklanmış olabilr.)
Geçen yıl
burada lavanta tohumu paylaşmıştım. Bu yıl da eğer vakit bulabilirsem lavanta tohumu paylaşmayı düşünüyorum.
Herkese kolay gelsin.