View Single Post
Eski 10-10-2012, 17:53   #65
Halil Balaban
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Yağmur tam bir felaket

Saat 14 sıralarında yağmur başladı. Hafiften çilenti gibi. Çalışmayı bıraktım. Diner diye bekledim. Hatta takımları bile sahadan toplamadım. Dinmedi, damlalar büyümeye başladı. Bizim buralarda yağmur damlaları iri-iri olursa, seyrek düşüyorsa bile yağmur şiddetlenecek demektir. Bende toparlandım. İçeri girdim. Yağmur dura-kalka devam etti. Kendi kendime keşke içeri girmeseydim diyerek akşamı ettim. Ama tam saat 18 de aniden çok şiddetli yağmaya başladı. Felaket bir yağmur. Domatesler, biberler açıkta. Domatesleri ağaçtan ağaca gerilmiş iplere askıya almıştım. Onlara bir şey olmaz herhalde. Ama biberler küçük dal sırıklara bağlı. Sırıklar da hindistan cevizi yastıklarına gömülü. Biberlerin yatmasından, dahası da kırılmasından korkuyorum. Şimdilik rüzgar kuvvetli değil. Ama yağmur kötü vuruyor. Şu anda hissettiğim tek duygu, biberlerimin kırılması korkusu. Bu gün ikinci defa hasat ettim. Zaten çiçek dökme problemi olduğu için çok meyve vermiyor. Aslında topladıklarımı tartıp tespit etmek istiyordum. Biberlerin meyvesi az olunca vazgeçmiştim. Burum böyle. Pencerenin önünde, gözüm dışarda oturuyorum. Hayırlısı Allah' tan. Saygı ve sevgilerimi sunarım. Hoşça kalın, dostça kalın.
HALİL BALABAN

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön