Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrmusti
Bir geldi pir geldi derler ya, işte öyle oldu. Beni çatlatmak içinde orbea ve echidnopsis. Çatlamam kardeşim merak etme ellerin dert görmesin. Güle güle büyüt, Maşşşallllah hepsinede.
|
Mustafa bey, siz ustasınız ben ise yeni yeni çıraklıktan çıkan bir sukulent severim. Sizi çatlatmak değil bilgilerinizden faydalanmak isterim. Çok nadir birkaç bitkiden biri stapeliad ailesinden. Umarım en kısa zamanda sizin balkonunuzda da görürüz. Tekrar teşekkür ederim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zenfree
Hepsi de olağanüstü!
|
Teşekkürler sayın zenfree.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şenol dalkıran
Hepsi çok güzel insan tekrar tekrar bakası geliyor,bu arada Echidnopsis fartaquensis ın çiçeğinin son hali son karedekimi acaba,renkli bir top gibimi duruyor yoksa uçları kenerlara doğru açılıyormu?
|
Sayın şenol dalkıran, teşekkürler. Evet çiçeğin son hali bu. Bir balon gibi adeta. Bitkinin kendine göre de oldukça büyük bir çiçek.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vehibe
Yok yok artık, ben kaktüs sayfalarını gezmemeye karar verdim, çünkü
buradaki büyük marketlere bakıyorum aynılarını bulamıyorum aklım kalıyor  hele 1008 mesajdaki 2 kaktüs harika
Ellerinize sağlık hepsi çok güzel...
|
Sayın vehibe, çok sağolun. Malesef benim balkonumdaki onlarca bitkiyi Türkiye dışından bulabildim. Keşke avrupadaki gibi yanıbaşımızdaki yapı markette bu kadar çeşidi bulabilseydik ancak süs bitkileri konusunda avrupa ve amerikanın çok çok gerisindeyiz. Talep olmayınca arz da yok. Bizler artık klasik kaktüs ve sukulentlerin dışında da bitkiler görmek istiyoruz yapı marketlerde. Keşke öyle olsa da bizler de elin memleketlerinde aramasak bu ender bitkileri. 1008 deki ilk 2 bitki Larryleachia sp. Bu bitki de malesef Türkiye'de yok.