View Single Post
Eski 10-10-2012, 13:30   #163
narincir
Ağaçsever

narincir's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2011
Wink

Merhaba, geçen hafta Bauhaus Ankara'dan Süha Bey'in yukarıda eklediği Vanda'ya bir anda vurularak aldım. Daha önce hiç Orkide bakmışlığım yok. Evde tam taşınma telaşındaydık. Bir çeşit ev hediyesi olarak aldım bu güzel çiçeği... Ama taşınma sırasında evde internetimiz de olmadığından satıcının söylediği bilgi (ne kadar doğru anladığım da şüpheli) doğrultusunda fısfısla sulama yaptım ama kök yaprak ayrımına gitmedim. Çook güneşli olmasa da buzlu cam ardından ışık (güney cephe) alan bir yerde duruyordu.
Sonuç: yaprak aralarında ve daha sonra da yaprak üstlerinde siyah benekler! - böceklendi mi diyordum, elle temizleyince çıkıyorlar. Derken beyaz ağ benzeri bir yapı da oluşmaya başladı. Taşınma nedeniyle fotograflarını yükleyemiyorum su anda. Forumda okuduğum kadarı ile kökleri suya daldırmam gerekiyormuş. Bense yapraklarını ıslattım ve ne yazık ki öyle de bıraktım.
Çiçeğimi kurtarmak için ne yapmalıyım? Yardımlarınızı bekliyorum.. Şimdiden teşekkürler!
Düzeltme: Aslında sanırım herkesin aynı soruları sormasından sıkılmış ve eski yazılanların okunmadığından şikayetçi bir hal de var burada. Aslında iki gündür sürekli çeşitli başlıkları okuyorum. Sorunumun ne olduğunu tam çözebilsem okuduklarımı da uygulamayı deneyeceğim.
Şimdilik sulamayı yanlış yaptığımı öğrendim,
daha ışıklı bir yere alabileceğimi düşünüyorum.
mekanik temizleme yapacağımı...
Çiçeklerini döktüğü için sapı kesmem gerektiğini öğrendim ama bunu yaparken açık yara oluşturur bu böcek, küf her ne ise hastalığı bulaştırmaktan da endişe ediyorum...
köklerini de temizleyip budamalayım ama bunun daha çok cesarete ihtiyaç duyuyorum...

umuyorum sizlerden bir yanıt alabilirim..

Düzenleyen narincir : 10-10-2012 saat 14:47 Neden: ek yaptım.
narincir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön