View Single Post
Eski 10-10-2012, 08:41   #18
Çamtepe
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Sn. Leonfather41

Ağaçlarınızı şöyle bir dolaşın, önümüzdeki senenin meyve gözleri artık kendini yavaştan belli etmiş olmalı. Eğer yeterince meyve gözü görmüyorsanız, seneye de çok beklenti içine girmeniz doğru değil.

Yok meyve gözü var; ama meyve tutmuyorsa ya beslenme ya tozlaşma sorunu var ağaçlarınızda. Bu durumda tavsiyem toprak tahlilinizi yaptırmanız ve ilgili eksiklikleri gidermeniz. Toprağınızın besin eksikliği olsun olmasın, hayvan gübresinin faydalı olduğunu düşünüyorum. Dolayısı ile toprağınızın yapısına göre sonbahar ya da baharda güzelce yanmış hayvan gübresini bolca uygulayınız. Araziniz eğimli, muhtemelen besin maddeleri yıkanıp gidiyor da olabilir, dolayısı ile gübre uyguladıktan sonra toprakla karıştırma imkanınız varsa güzel olur.

Budamayı da dikkatli yapmanızı tavsiye ederim. Eğer önümüzdeki seneyi de kaybedeyim, ben bir-iki sene sonrasını hedefleyeyim derseniz (benim gibi), ağaçlarınızı yoğun budayarak yeni sürgünleri teşvik edebilirsiniz.

Budamayı kendiniz mi yapıyorsunuz bilemiyorum ama eğer yapmıyorsanız kendiniz yapın. Hata da yapın ki öğrenin

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön