Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi elek
Not: Referans verdiğiniz sitenin bana göre ciddi bir yeniden gözden geçirmeye ihtiyacı var ve ciddi bir hoya klübünün sitesi olsa da içindeki bazı bilgiler bana göre muteber değil. Ben ilk başlarken koleksiyonumdakileri buradaki bilgilere göre yerleştirmiştim; linearis ve australise gölge lazım diye ayarlamıştım mesela. Sonuç hüsran oldu. Lineariste 30 cm kadar yapraksız 2 dal, yine australiste habire yaprak döken 50 cm bir sürgün.... Linearisin saksısını rafın güneş gören tararına doğru çevirdim düzeldi. Australisi odanın gerisindeki raftan tam cam önüne transfer ettim düzeldi... Tecrübelerim tam tersini söyledi yani
|
Sevgili elek,
Türlerle ilgili bilgiyi sadece tek bir topluluğa bağlı kalarak incelemiyorum. İyi bilinen pek çok sitedeki bilgiler, birbiri ile örtüşüyorsa paylaşıyorum.
Link verdiğim sitedeki bilgiler genellikle diğer sitedeki bilgilerin özetini yazıyor. Belki bizler, bir türü incelerken türe ait alt başlıklarda yazan bilgileri gözden kaçırıyoruz.
Özellikle Australis'i ben de yetiştirmeye çalıştığım için dikkatli okumuştum.
"Detail " bölümünde Australis'in bazı klonlarının gölgede daha başarılı yetiştirileceğini yazarken, diğer yandan farklı klonlarının parlak ışık istediğini de belirtmiş.
Güncellerme konusunda ise bizlerden çok daha başarılı olduklarını biliyorum. Sitemizde, çok bilinen türlere ait başlıklarımıza bile malesef 2-3 senedir hiçbir paylaşımda bulunmamışız. Dilerim bu mesajlarımız türlerle ilgili deneyimlerimizi paylaşmaya başlamamız için bir adım olur.
Sevgiler.