View Single Post
Eski 07-10-2012, 11:55   #175
Tika
Ağaç Dostu

Tika's Avatar

Giriş Tarihi: 22-09-2008
Evet,kesinlikle yok.Sizin bana hediye ettiğiniz türler yapı marketlerde bulunmuyor.

Sabah bitkilerime ilaçlama yaptım.Ne yazık ki ilaçlama yaparken bazı karıncalar da öldü. Karıncaları nasıl ayırabileceğimi bilmiyorum...Ölmelerini istemiyorum,bazılarını elimle alıp başka yerlere koyarak kurtarmaya çalıştım;ama ölen de çok oldu. Neyse,ilaçlamayı karıncalar için yapmadım tabii.

Bu sabah balkona çıkınca karınca sayısında çoğalma olduğunu farkettim.
Sayın alacakaranlık,karıncaların bitki bitlerinin çıkardığı kokulu sıvıya geldiğini söylemişti.Gerçekten de doğru.Karıncaların toplandığı yerleri inceledim ve sonuç:Ceylan sardumyamda koşnil biti. Mecburen hemen ilaçlama yapmak zorunda kaldım.İlaçlama yaparken diğer bitkilerimin bir kısmını da ilaçladım.Karıncalar sepette asılı sakız sardunya saksılarına çıkıyordu,yüksek yerde olduklarından detaylı inceleyemedim;ama orada da olabileceğini düşünüp balkondaki bitkilerimin çoğunu ilaçladım.İşin ilginç tarafı birkaç gün önce bu kadar karınca yoktu.Ne ara geldiler,bilmiyorum.

Yazın çok sıcaklarda da çiçekler bitlenebiliyor sanırım;çünkü bir ay kadar önce de Clematis'imdeki koşniller için ilaçlama yapmıştım.Gelişimini durdurmuştu,şimdi bitlerden temizlenince yeniden yeni yaprak çıkarmaya başlamış.

Karıncalara zarar vermeden bu bitlerden kurtulmak mümkün mü?İlaçlama yaparken olan karıncalara da oluyor. Bir de bit olsun,olmasın ara sıra ilaçlama mı yapmalıyız? örneğin ilkbaharın başında,yaza girerken gibi ?

Tika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön