Sn vivacious,
Öncelikle merhaba.
(Resimleri yüklemeden önce ağacınız dikey durumda görünecek şekilde düzenlerseniz fikir verecek arkadaşlar için daha iyi olur. Ben bu defalık sizin için düzenledim)
İnternette araştırma yaptığınızda turunçgillerin pek tavsiye edilmediğini zira yapraklarının küçülme sorunundan bahsedildiğini fark edersiniz ancak kesinlikle küçülmüyor diye birşey yok ve bonsai olmaz demek de bence yanlış olur.
Benim bir mandalinam var ve işler gayet yolunda gidiyor. Yaprak byüklüğünü 1 cm'nin bile altına indirmeyi başardım, siz de başarırsınız.
Ancak ağacınızı nasıl bonsai yapacağınızın veya bunun için gerekli işlemlerin cevabı burada bir mesajla anlatılabilecek kadar kısa bir mevzu değil.
Şu an ağacınıza bir müdahalede bulunmadan önce bonsai bölümümüzdeki tüm bilgileri gözden geçirmenizi hatta internette bulabildiğiniz başka tüm bilgileri okumanızı tavsiye ederim. Budama gibi basit bir işlem bile gerekli bilgiye sahip olunmadan yapıldığında bir dalın hatta ağacın kaybına neden olabiliyor.
Zaten adayınızda yapacağınız çoğu işlem için ilkbahar başını beklemeniz gerekli. O yüzden o zamana kadar elinizde bolca zaman var.
Turunçgillerde bonsai yapmak için en büyük problemlerden birisi de kazık kök. Bu konu da zaten ilkbahar başında ilgilenmeniz gerekecek diğer bir konu. Ama şimdilik kendinize teorik bilgileri edinmek için zaman ayırın derim.
Bu arada neden aşı yapmayı düşünüyorsunuz?
Kolay gelsin.
|