http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/28619.htm konu basliginda ayrintilarini verdigim bilesenlerin bazilarini 20 lt'lik konteynerlere (bundan sonra saksi diyecegim) uygulayarak bircok sebzeyi yetistirebiliyorum. Bitkiyi saksilara alirken kullandigim bilesenler: Peat, organik bahce topragi, yanmis buyukbas gubresi (bunlarin her ucunden de asagi yukari 1/3 oraninda), yengec besini, deniz yosunu, sebzelerin cogu icin mycorrhizae ile zenginlestirilmis yavas bozunan 3-4-4 gubre, domatesler icin yine mycorrhizae ile guclendirilmis yavas bozunan 3-4-6 veya 7-4-5 gubre.
Sebze fidelerini saksilara almadan once kokleri iyice doyacak sekilde mycorrhizae, pekmez ve su karisiminda 10-15 dakika kadar bekletip ayni karisimi fideyi saksiya ekerken koklerin dibine ve toprak karisimina dokuyorum. Ozellikle domatesler icin ekim sirasinda genelde fazla su vermiyorum ki fidenin direnci artsin ve daha iyi kok salsin. Bir de cok sik sulamak hastalik yapan cesitli mantarlara davetiye cikarabilir. Kullandigim saksilar siyah oldugu icin isiyi emmekte cok iyi bir is yapiyorlar. Asagi yukari butun oturak domateslerimi saksilarda yetistiriyorum, cok yuksek verimler aldigimi soyleyebilirim.
Buradaki ilk iki resim Costata Romanesco Italyan kabaginin hibritlestirilerek edilmis verimli ve cok lezzetli bir cesidi. 3. resim Irak domatesi Abu Rawan ve 4. ile 5. resimler yine bir Irak domatesi olan Nineveh. Nineveh cok guzel ve verimli bir domates.