Pazar akşamı güzel bir günden sonra eve geldiğimizde dışarıda beslediğimiz iki sokak köpeği alınmıştı.Komşuların anlattığına göre bu köpekler bir çocuğu ısırmışlar o da almış arabaya onları götürmüş "Çocuğumdan önemli mi " diye.Önemli,çünkü o köpekleri kaç zamandır besliyorum insana değil zarar vermek yanlarına bile yaklasmıyorlar.E ama köyde olduğumu unutuyorum köpeklere tas atıp zili her dakika çalıp insanları rahatsız etmeyi adet edinmiş çocuklar varken böyle olaylar oluyor olacak.Daha 2 hafta önce 2 köpekten bir tanesinin kardeşinin üstünde taksi bile bile üstünden geçmiş ! Kalçası kırıldı veterinerde ameliyat ettirdik.Şimdi evine gelince kardeşlerini göremeyecek olmasına mı yanayım (Hadi baska yere atıyorsun niye birisini Ümraniye'ye birisini de Kadıköy'e bırakıyorsun) o canım Sivaslımın gitmesine mi ! Böyle bırak Müslüman,insan olmaz olsun yemin ediyorum yer fazlalığından başka birşey değiller.Onların ki cahillikte değil cahil olan bilerek yapmaz Anadolu insanına da saygım sonsuzdur çünkü onlar insandır.Ama iki köpeği ayrı yere bırakmak cahilin/safın zihniyeti değil.Haftamı,günümü herşeyimi mahvetmeye yetiyor bu insanlar.
|