View Single Post
Eski 04-10-2012, 16:00   #10
a.ayberk
Ağaçsever

a.ayberk's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2012
Hoya Compacta Variegated "İnsida"

Yine E-bay siparişimden bir hoya. Satışta "İNSİDA" ve "OUTER" olmak üzere iki türü vardı. satıcının kırık İngilizcesi nedeni ile bunları "içeride yetiştirmek için uygun" ve "dışarıda yetiştirmek için uygun" olarak yorumlamıştım. Ta ki iki gün önce İzmir Botanik Bahçesinde satıcının "outer" olarak tanıttığı türü görene kadar. O an jeton düştü.

Satıcının kastettiği alacaların pozisyonu imiş. benimkinde beyaz kısım yaprakların iç kısımlarındayken botanik bahçesindekilerin beyaz kısımları yaprakların dış kısmında idi. Böylece bir gizemi daha çözmüş oldum. Buna benzer bir çelişki Hoya Carnosa Tricolor Başlığında da var.

Ancak bu hoyam da sanki beni üzecek. Geçen hafta toprağının üst kısımlarından oldukça fazla küf temizledim. hatta bu yüzden bazı kökleri toprak üstüne çıktı. Derhal sulamayı kesip daha fazla güneş alan bir yere kaldırdım.
Temizlemeden önce çektiğim küf resimlerini de yüklüyorum, çözümünü ya da nerede yanlış yaptığımı bilenlerin yardımlarına açığım.

Bunların dışında internette de yazılanlar gibi çok yavaş bir tür. aldığımdan beri hiçbir hareket gözlemleyemedim. Ne bir filiz ne de tomurcuk var.
Aynı anda gelen "javanica üçüncü kez çiçek açmak üzere.

Eklenen Resimler

a.ayberk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön