View Single Post
Eski 03-10-2012, 08:10   #2
Hazeyn
Ağaç Dostu

Hazeyn's Avatar

Giriş Tarihi: 10-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arıfy Mesajı Göster
Fotoğrafın net olmadığını biliyorum. Bir fikre varırmısınız bilmiyorum ama zor olacağını tahmin ediyorum.
Akşam arkadaşın iş dönüşü beni götürdüğü yerde kayaların arasında gördüm bu bitkiyi.Maki cinsi bir çalı olsa gerek. Mekanı çok beğendiğim için hafta sonu çocukları alıp tekrar gidecem.
Sorum şu;bunu yerinden söksem bir bonzai olur mu yoksa bitkinin günahına mı girmiş olurum.
Sizin söylediniz gibi bu bitki buranın yerel bitkisi.Hafta sonu nasıl bir yerde asılı olduğuda gösteririm inşallah.
Sayın arıfy; Bu yabani dağ kirazı sanırım,üzerinde küçük küçük kiraz türü meyveleri olur. Ancak bunu yerden alıp saksıya adapte etmek çok zor da olsa imkansız değil ******. Ancak şimdi zamanı değil, ayrıca yeterli tecrübeye kavuşmadan denemek yanlış olur.

Ben bir tane zorla tutturdum, yerden alırken toprağı ile almak lazım yoksa sonuç hüsran olur. Bence siz bu türlere ve yamadori ile değil de zeytin, incir, akasya, kauçuk, fırça çalısı mine, begonvil, alıç vs. türlerle başlasanız daha iyi olur. Kolay gelsin

Hazeyn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön