Merhabalar;
Bazı sormak istediğim sorular var;
Bahçede sınırlı bir alanım var. Bahçemin toplamı 15 - 20 metre kare kadar. Bahçede birkaç ağacım da var. Bu yüzden sebzelere yaklaşık 2*3 metre kadar yer ayırabileceğim. Fidelenmek üzere 10ar adet domates, çarliston biber ve hıyar yetiştirmeye başladım. Buraya ekeceğim sebze sayısı acaba çok mu fazla?
Pakette kalan tohumların paketlerini iyice kapatıp gölge bir yerde saklıyorum. Acaba bu şekilde ne kadar saklanabilir? Açıkçası hava almayacak şekilde değiller aslında fakat kesinlikle Güneş görmeyecek şekilde duruyorlar.
Tohum paketlerinin üzerinde yazan bazı notların ne anlama geldiğini merak ediyorum;
Hıyar paketinin üzerinde akıllı tohum yazmakta. Bu nedir?
Bir de domates paketinde referans çeşit yazıyor. Bunu merak ediyorum.
Bütün bunların yanında bugün ilk biber de çıkmaya başladı

Şu anda toplamda 9ar tane hıyar ve domates fidem ve bir adet çarliston fidem oldu.
Yalnız hıyarlar biraz fazla büyümüş gibi geliyor. Referans olması açısından bir tükenmez kalemle fotoğraf çektim. Acaba bu boylar normal mi yoksa fazla mı sulamışım?
Yaklaşık 6 günlük fideler.
Domates fidelerimden de dün çıkan 2 tanesinin yaprakları büzüşmüş gibi geldi. Belki de normaldir ama onların da fotoğraflarını yollamak istedim. En azından benim gibi deneyimsiz arkadaşlara da bir referans olabilir diye.
Bu da henüz bugün çıkan ilk çarlistonum

En geç çarliston çıktı.
Fesleğenlerden halen daha bir ses seda yok

Yaklaşık 11 gün oldu ekim yapalı. Umarım bugün yarın çıkmaya başlarlar.
Bu da benim sebze günlüğüm, her gelişmede bunu güncelliyorum;
27.04.2007
10'ar adet domates, çarliston biber, hıyar ekildi.
4 tane feslegen ekildi.
02.05.2007 7 adet hıyar fidesi çıkmaya basladı
05.05.2007 5 adet domates fidesi cıkmaya basladı
08.05.2007 1 adet biber fidesi çıkmaya başladı