Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maysan80
gardenyada tomurcuklanma ne zaman olur
|
Sn.
maysan80,
Yönelttiğiniz soruya tamamen kendi mantığıma göre bir yorum yaparak yanıt veriyorum.
Tomurcuklanma için yüksek nem oranının önemli bir faktör olduğunu okumuştum. Sanıyorum ki kastedilen hem havadaki hem topraktaki nem oranı. Dış mekanda olan gardenyalar için iklim koşullarına göre en uygun zamanda bitkinin tomurcuklanmasını beklemekten başka çare yokken, iç mekandaki bitkileri kontrol altından tutmak bu anlamda daha kolay olabilir. Yine dış mekandaki gardenyalarda tomurcuk oluşumunu etkileyen faktörler arasında gece gündüz arasındaki sıcaklık farkları da etkili olabilir.Ama yine de saksıdaki gardenyanın isteklerini kontrol altında tutmak oldukça dikkat ve özen isterken dış mekanda daha az ilgiyle mutlu olabildiklerini görebiliyoruz.
Saksıda gardenya yetiştirenler saksılarını kış aylarında kalorifer ya da ısı kaynaklarının bulunduğu alanlardan uzak bir yerde ve nem oranının nispeten daha yoğun bulunabileceği alanlara yerleştirirlerse bunun faydasını görebilirler.
Ben bahçede yetiştirdiğim için, gözlemlerime göre ancak gerekli koşullar oluştuğunda ki bu bahar aylarının sonundan yaz ortalarına kadar rastlayan bir dönemdir, tomurcuklanma yoğun oluyor. Onun dışında oluşan tomurcuklar genelde dökülüyor.