View Single Post
Eski 30-09-2012, 20:50   #272
Samsunlu55
Ağaç Dostu
 
Samsunlu55's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-08-2009
Şehir: Samsun
Mesajlar: 1,231
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ltf Mesajı Göster
Ben incire aşırı düşkünüm evde balkonda incir yetiştirmek istiyorum ama olurmu bilemedim yabani incirler yenmiyor gibi ama dedemler bahçelerindeki incirleri hiç aşılamadı bildiğim kadarı ile üstelik. Olgunlaşmış bir inciri direk toprağa gösem olur mu bildiğim kadarıyla yaşama hırsı en fazla olan meyve türü incirdir.
Konuya çok yabancı olduğunuz belli İncir yaprak döktüğünde 30 cm dal kesip yarısı toprak altında kalacak şekilde dikerseniz yeni bir fidan elde etmiş olursunuz. Bunu yaparken 1 tane çelik yerine birkaç çelik dikerseniz tuttu tutmadı durumu olmaz, biri tutmazsa diğeri tutar.
(Çelik: Dal ile çoğalabilen bitkilerden alınan dal parçası.)
İnciri tohumdan üretme fikrinize gelirsek. Gök incir, olgunlaşmaya yakın reçel yapmaktan başka işe yaramaz. İncirin tohumu incir olgunlaştığında incirin göbek kısmında küçük küçük olur.(Takma diş kullananlar dişlerinin arasına kaçtığından şikayet edebiliyor
Göz aşılamanın zamanı bitti gibi bir şey. 3 hafta önce yaptığım aşıların hepsi tuttu şimdilerde yaprak çıkartmaya başlıyorlar. Göz aşıyı yapması kolaydır. İnternetten nasıl yapıldığını araştırın derim. Aşılamayı düşündüğünüz yabani incir var ise ağacı 1 metre yükseklikten kesin. Seneye yazın başında aşılamaya uygun gördüğünüz birkaç dalı bırakıp diğerlerini çıkarın. Aşılanacak dalı fazla bırakıp siz aşılayın pratik yaparak öğrenmiş olursunuz Ağustos ayında göz aşısı yaptığınızda, bir sonraki sene meyvesini tadıyor duruma gelecektir.

Samsunlu55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön