09-11-2005, 10:10
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-08-2004
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Pes yani Darki
Ağaç tek noktadan toprağa bağlanıyor ve sonra kapladığı alanı, insanların rahatsız olmayacağı yükseklikte oluşturuyor. Bunu ortadan kaldırmaya çalışanlara çalı öneriyorsun yani tüm kapladığı alan, zaten genişletilmeye çalıştıklarını ileri sürdükleri alan..
Kafa buluyorsun sanırım
Sahi ağaçlar ne zamandır "dağınık görüntüye" neden oluyor?
|
Hayar hayır
Ben hacimce küçük ağaçlar olsun diyorum. Yürüyenlerin sağa sola yamulmasına başını eğmesine araçların dallara çatmamak için manevra yapmasına gerek kalmayacak gerektiğinde üstünde atlanabilecek ağaççıklar olsun diyorum olacaksa
Kaldı ki toz tutup böyle çamur kaplı yaprakları olmayacak bakımlı çalılar olsun. Temizlensin budansın. Dalı kırılırsa sarılsın yarası ağaççıkların.
Vallahi ağaçlar dağınık görüntüye neden olmaz elbet her zaman ama mesela bazen şeker bir insan için çok zararlı olabilir ya da bazen temiz hava insanı zehirlenmiş etkisi yapabilecek gibi çarpabilir. Yani İstiklal caddesindeki ağaçlar orası için dağınık. Alınıp başka bir yere taşınsalar hem orada maruz kaldıkları şiddetten uzak olsalar güzelce serpilip boylansalar keşke
Bence ağaçlar gitmeli. Çöp torbaları zaten rezalet onlar da gitmeli. Cadde rahat rahat gink atılacak bir hal almalı.
Kaldı ki ben ağaçların caddeye derinlik kazandırdığını düşünmüyorum. Aksine bitişik blokların ve insan kalabalığının oluşturduğu derinliği sağdan soldan çıkmak suretiyle dağıttıklarını düşünüyorum.
|
|
|