Konu: Kefir
View Single Post
Eski 27-09-2012, 08:52   #506
Hamdullah
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar hayırlı ve bereketli işler, verdiğiniz değerli bilgilerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Müsaadenizle Kefir Saklama ile ilgili sizlere bir soru sormak istiyorum, sorum şu : Kefirimi süzdükten sonra Kefir Tanelerini küçük bir cam kavanoza koyup üzerine su(hazır veya arıtılmış su) dolduruyorum(kefirin üzerini örtene kadar) ve kapağını kapatıp buzdolabına koyuyorum, bir sonraki kefir yapımına kadar 5-6 gün buzdolabında kalıyor. Benim şahsi gözlemime göre sanki kefirim çok yavaş büyüyor, genel olarak köy sütünü(keçi sütü) kullanıyorum, arada bir hazır sütleri de(UHT sütleri) kullandığım oluyor. Uzun süre olmamak kaydıyla Kefir Tanelerini temiz suyla yıkıyorum. Hacim olarak sanki yavaş büyüyor, arkadaşlar bunlar normal şeyler mi?, örnek olarak, bir fidanın ağaç olana kadar büyüyüp yavaşlaması, bu da böyle midir? Teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.


Düzenleyen Hamdullah : 27-09-2012 saat 14:16
Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön