View Single Post
Eski 26-09-2012, 19:52   #1066
Canan
Ağaç Dostu

Canan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sbl80 Mesajı Göster
internetten bakacağım ama kısaca bakımından bahsedermisiniz?
Eveeet asıl iş şimdi başlıyor çünkü bu başlıkta olan bilgilerle ve el yordamı bakmaya devam edeceğiz Kaynak sınırlı...Bu başlıkta özellikle Suz-i Dilara'nın ve FüsunANK ın yazdıklarını okumanı öneririm, bizde Ayşe'yle bakımını öğrenmeye çalışıyoruz o yüzden seni yanıltmak istemem. Su ihtiyacı diğer bitkiler gibi, perde arkası kırık güneş seviyor, ben onu gübrelemedim, uyumadan gübrelenirse iyi olur.
Başlıkta kırılan sapı köklendirebilen birileri vardı, inşallah atmamışsındır. Soğumuş kaynamış (tersi tabi )suya sapı dibe değmeyecek şekilde diye genel geçer bir tavsiye var. Orada iklim nasıl bilemiyorum ama Suz_i Dilara Van'da Eylül'de azar azar sulamayı kesip bitki sararıp kuruduktan sonra budayıp, serin ve karanlık bir yere kaldırın, Şubat'ta azar azar sulayarak uyandırın demişti. Halinden de anlayacağın gibi uyumak isteyecek yakında. Bakalım Ayşe görürse belki onunda ekleyip düzeltecekleri olur, ben bu kadar söyleyebiliyorum. Umarım bahara bolca çiçeklenip seni sevindirir. Bir iki güne kadar Bauhaus'a gideceğim, kalmışsa alırım ama iyi durumda olacaklarını sanmam arkadaşım. Güzel dualarına teşekkürler, umutsuz olma insanlığın ölmesi öyle kolay değil Doğa dostları yeter...

Canan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön