View Single Post
Eski 26-09-2012, 19:41   #52
akinselcuk
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-11-2008
Sayın Halilbalaban teşekkürler.
Bir ara çok yazıyor paylaşıyorduk. Sonradan pek yazamaz oldum. Sizin yazdıklarınızı da gördüm hep ama cevaplayamadım. Bugün eski başlıkları bir güncellemek istedim. Gördükleriniz onlar, bir araya gelince yakalamışsınız demek ki.

Sayın Cefrin,
Zamanlayıcı diye kullandığımız şeyi her elektrikcide her AVM marketinde bulursunuz. Ucuzdur. 10 lira gibi mesela. Burada gördüğünüz programlanabilir dijital bir zamanlayıcı ve fiyatı daha yüksek. Mekanik yani tırnaklı bir zamanlayıcı almanız yeterlidir.

Kovadaki kablolar korkutmasın. 12 volt doru akım. İnsanı çarpamaz. Elinizle tutsanız bile hissedemezsiniz. Fişe taktığımız zamanlayıcıya adaptör takıyoruz. 220 volt çarpan elektrik orada kalıyor. Adaptörde 12 volta düşüp doğru akıma çevriliyor.

Kovanın yanındaki kabloların üzerine su dökülse bile bir kıvılcım bir patlama bir sigorta attırma olmaz. Ama su motoru üzerine dökülen su zamanla motoru bozabilir. Bir su motoru olsa bile dışardan üzerine su gelirse bir şey olmayacak şekilde yapılmamış. Ancak anında bir arıza olmaz. Zamanla iş göremez olabilir.

Zamanlayıcı ve adaptörün üzerine su dökülmesi hayati şekilde tehlikelidir. Ama bu iki ekipman prizde takılı kovanın yanında değil.

Kovanın yanındaki kablolara su değmesi bir tehlike doğurmasa da su gelmemesine dikkat edilmelidir, zamanla bozulup arıza yapmaması için.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön