View Single Post
Eski 26-09-2012, 19:10   #32
akinselcuk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-11-2008
Şehir: Konya
Mesajlar: 731
Burada birini bulup yaptırmak istediğimiz tünel sera bu okula yapıldı. buradan kimseleri bulamadık. Oysa ki 100m2 serayı kendimiz yapmaya kalkışıp buraya da yazıp resimlerini paylaşınca, yanlış yapıyorsunuz öyle yapılmaz böyle yapılır diye yazan sera imalatcısı olduğunu söyleyen bir sürü arkadaş çıkmıştı. Ancak hiç biri iş ciddiye binince talip olmadı. (Bakınız " Modüler 100 m2 Sera Yapmak " )

Sonuçta Antalyada bir firma bulduk ama sonradan anlaşıldı ki onlarda kendileri gelip yapmak yerine taşeron birilerini göndermişler 2 delikanlı gelip 1 dönümlük tünel serayı kurup gitmişler. Söyledikleri tarihten 2 ay sonra geldiklerinden ben okulda yoktum. Plana uygun olmayan bir yere ve yöneye yapmışlar. Sera yılda bir kez yandan çok kuvvetli rüzgar alıyor ve naylonları hasar görüyor. Bölgenin hakim ve hiç şaşmaz bir rüzgarı var. sadece bir kaç gün oluyor ama serayı perişan ediyor.

Bu rüzgarı bildiğimizden sera yönünü bu rüzgara dayanacak bir yere planlamıştık ama klasik sera yöneyine uygun olmadığından ve seranın ebatları konuşulandan farklı bir ebatta olduğundan arzu ettikleri bir yere dikip gitmişler. Okulda bu işi üstlenecek insiyatif kullanacak hiç bir vatandaş da çıkmayınca itiraz eden açıklama yapan olmamış.

Bu okulda eğitim serası olduğundan ticari bir yönü bulunmadığından önemli olan sağlam kalmasıydı. Güneşi yanlış alsa da olurdu.

Ancak bahçede duruyor halen. Sağlam ayakta ancak yandan yırtık her yıl değiştirilmesi gereken naylonları var.

Bu tünel seralar 8-9 bin liraya dikilebilir seralar. Tabi ki bu düzensizlikle okula daha pahalıya mal oldu. Bir fırsat bulursam şu anki serayı bir ara resimleyip buraya koyarım. Yapan firmayı da (kendileri yapmamış olsa da) yazarım.

Meslek liselerine bence, tam zamanlı çalışan profesyonel satın almacılar görevlendirilmeli. Devletin bir sürü parası (yani hepimizin parası) bilinçsiz alımlar ve başıboş kalan tedarikçilerle feci şekilde boşa gidiyor her yıl.

akinselcuk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön