Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur
Bir çok bitki ve çiçeğin karasal iklime uyum sağlamayamadığını ve Ankara kışını atlamadıklarını öğrenince hevesim kursağımda kalsa da bir yerden başlamam gerek diye düşündüm ve alacalı taflan ve bodurilerin. Ana fikir sevgili ilksenoztürk'e ait. 
|
Sayın Sudenur
Elektrik direğinin çevresinin düzenlenmesine ilişkin resminizi beğendim. Bitkilerin büyüğüp gelişmesi durumunda bu güzelliğin daha da artacağına eminim.
Ancak ben işin elektrik direği açısından, izin verirseniz sakıncalarına değinmek istiyorum.
Bahçe içindeki elektrik aksamları sık bakım gerektirdiği gibi olası ararızalara da yol açabilmektedir. Dolayısı ile bakım ve arızalara müdahale edilebilmesinini teminen etrafının rahat ve güvenli bir çalışmaya müsait olması önerilir.
Yer altındaki kabloları ve ekleri eğer standarlara tamamiyle uygun ve titiz işçilik çalışması gerektirir. Eğer imalatlar bu şekilde bu şekilde oluşturulmamış ise zaman içinde ciddi ve insan hayatına yönelik ciddi problemler çıkarabileceği gibi sık sık arızalanmalara da yol açabilir. Kablo ek ve bağlantılarının yer aldığı direk çevrelerinin boş bırakılması genel bir tercih ve uygulamadır. Sulamanın, gübrelemenin, belleme ve toprağının havalandırılması vs. gibi işlemlerle elektrik kablo ve eklerine zarar verilmesi olasılı nedeniyle, bu tür alanların çok yıllık bitkilerle doldurulması pek önerilmez. Bitkilerin zamanla büyüyüp boylanması durumunda elektik alt yapısının, direklerin korozyon ve boya bakımlarının yapılmasının zorluklar yaratabileceği konusunda, sizi küçük bir bilgilendirme ve aydınlatma da bulunmayı yararlı gördüğüm için bu satırları yazma gereği hissettim. Umarım yazıklarımı anlayış ve hoş görü ile karşılarsınız.
Saygılarımla.