View Single Post
Eski 25-09-2012, 11:28   #382
s.serdar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,489
Salça Kaynatmak.

Biliyorsunuzdur, salça kaynatmak zor ve emek isteyen bir iş. Hele daha lezzetli olsun diye odun ateşini tercih ederseniz, kaynattığınız kazan ve tencerenin isini temizlemek büyük bir külfet oluyor.

Name:  1.jpg
Views: 3182
Size:  43.5 KB

Name:  2.jpg
Views: 2161
Size:  51.0 KB

Ben bilmiyordum yeni öğrendim ve denedim. Çok rahat ettiğim ve fayda sağladığım bu yöntemi paylaşayım dedim.

Kazan ve tence isini temizlemenin kolay yöntemi şu. Tencere ve kazanı ateşe koymadan önce dışını sıvı bulaşık deterjanı ile (sulandırmadan) sıvamak. Hele zamanınız olur da bu sıvama işlemini ilk kat deterjanın iyice kurumasından sonra bir kere daha sıvı deterjanla sıvayıp ateşe verirseniz, iş bitiminden sonra, kararan kazan ve tencereyi ova ova temizlemek sorunda kalmayacaksınız. Sıvamış olduğunuz ve üzeri islenmiş sıvı deterjan, haşlanmış yumurta kabuğu gibi tencere ve kazan soyulup ayrılıyor. Ve altından pırıl pırıl yüzey çıkıyor. Henüz salça kaynatmamış olanlara tavsiye edilir.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön