Hoya Coriacea
Hoyalarımdan ilki misafir saydığım "Hoya Coriacea"
İlk ve tek yurt dışı siparişimi E- bay den verdim. Satıcı elindeki 100 ü aşkın türden seçeceğim 5 tanesi için kargo dahil 15 GBP (yaklaşık 45 TL) istiyordu. Oldukça hesaplı geldiği için sipariş verdim. Ancak satıcı siparişlere yetişemediğini söyleyerek hoyaları oldukça geç ulaştırdı elime (yaklaşık ik ay sonra). Sipariş bana ulaştıktan sonra kutudan ölü bir "Hoya Praetorii" ve "Hoya Campanulata" yerine yanlışlıkla gönderilmiş "Hoya Coriacea" çıktı.
Durumu satıcıya bildirince bir hafta içinde "Hoya Praetorii" ve "Hoya Campanulata" elime geçti. "Hoya Campanulata" kutudan oldukça sağlıklı çıkmasına rağmen bir ay içinde öldü.
Hiç almayı düşünmediğim "Hoya Coriacea" yı ise yer sıkıntımdan dolayı (kendisini elimde tutarsam istediğim türleri yetiştiremeyeceğim) önce missmenas' ın serasına göndermeyi düşündüm. Ancak missmenas' ın elinde de bu türden olduğunu görünce Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi' ne vermeye karar verdim. En geç gelecek hafta teslim edeceğim.
Bir hafta öncesine kadar hiç bir kıpırtı yokken yolculuk vakti yaklaştıkça filiz vermeye başladı Hoya Coriacea.
Geldiğinden beri (üç aydır) üst yaprakları sarı, sanırım yolda yıpranmış. Ne düzeldi ne de döküldü. Filiz de verdiğine göre korkacak bir şey yok.
02.10.2012 itibari ile botanik bahçesine teslim edildi
Düzenleyen a.ayberk : 04-10-2012 saat 16:14
Neden: Fotograflar eklendi
|