View Single Post
Eski 24-09-2012, 14:08   #72
sakdag
Ağaç Dostu
 
sakdag's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-09-2011
Şehir: Balıkesir - Edirne
Mesajlar: 3,227
Üzüm suyu bu şekilde kazanlara akıyor...
Name:  DSC07409.jpg
Views: 8363
Size:  49.2 KB



Bu kadar üzüm suyumuz oldu, görünmeyen bidonlar da vardı galiba daha. Durultulmamış üzüm suyu ne kadar tuhaf duruyor, bunun cam gibi berrak pekmeze dönüşeceğine görmeyen inanmaz..
Name:  DSC07416.jpg
Views: 8675
Size:  55.0 KB



Üzümlerden geriye kalan posa, komşunun ineklerine yem olarak verildi.
Name:  DSC07423.jpg
Views: 8241
Size:  70.3 KB



Ateşler yakılıp, topraklı üzüm suyu ısıtılmaya başlandı. Buradaki amaç, ısının etkisiyle durultmayı hızlandırmak. Kaynama fokurtuları başladığı an kazanlar ateşten indirilip beklemeye alınıyor. 15-20 dakika içinde berrak üzüm suyu elde ediyoruz. Berraklaşan suyu tekrar temiz kazanlara alıp ateşe koyuyoruz, asıl pekmez işlemi burada başlıyor.
Name:  DSC07428.jpg
Views: 15457
Size:  62.0 KB



Kazanların dibinde kalan bol topraklı üzüm suyunu da kalın pamuk dokumalı çuvala koyup süzdürüyoruz. Çuvalda toprak ve üzüm suyundaki toprağın tutmuş olduğu bileşenlerin oluşturduğu çamur kalıyor.
Name:  DSC07425.jpg
Views: 8298
Size:  56.9 KB

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön