Mesajın Devamı,
Bu gün.
Bahçede 3 portakal, 2 mandalin, 3 muşmula, 2 dut, 1 erik, 2 çok büyük çınar, 1 nar ve 1 yoz ambe ( Trabzon hurması da deniyor.) ağacı var. Üç yıl önce taşındığımızda portakallar orta boy mandalin kadar oluyorlardı. Halbuki vaşington idiler. Bu kadar ağaç ve meyve olmasına rağmen, bakımsızlık ilgisizlik ve hatta susuzluktan meyveler gelişemiyorlardı. Bereket Tv. Tiryakisi olduğum için gübre reklamlarını bile ilgi ile izlemenin faydası oldu. Bioferi üreten firmanın telefonunu aldım. Aradım. Büroları bize çok yakındı. Hemen gittim. Ağaçların durumunu anlattım. Üçlü set bir Biofer aldım. Birde 5 lt. Lik askılı ilaç pompası aldım. Tüm meyvelere çiçeklenmeden başlayarak, her 15 günde bir yapralardan gübre uygulaması yaptım. Biofer mükemmel bir gübre. Tavsiye ederim. O yıldan bu yana kocaman, bol sulu, gayet güzel portakallar yiyoruz. Bir çok kimse bahçede mandalin olduğunu bile o yıldan sonra gördü. Neyse işte o zaman aldığım pompa ile ilaçlama yapmak için pompayı çıkardım. Bir ara duvarları pompayla plastik boya yapmıştım. İçinde boya bırakmışım. Temizlememişim. Boya katılaşmış. Gittim 2 lt. Lik yeni bir püskürtücü aldım. Uzman marka çok ince zerrecikler şeklinde püskürtüyor. Çok iyi. Püskürtücüyüde tavsiye ederim. İlaçlama sırasında sulama da bitti. Bu günlük de mesayi paydos dedim. Saygı ve sevgilerimi sunarım. Hoşça kalın, dostça kalın. HALİL BALABAN
|