View Single Post
Eski 21-09-2012, 22:16   #482
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAGEN Mesajı Göster
Sayın NRKRKMZ;

...

Sanki öğlene kadar kokuyor daha sonra kokusu kesiliyor gibi.
Ama şu anda yazdığınızdan çok net anladım. Sürekli koku var ancak öğlene kadar daha yoğun ve keskin sanırım.
Peki bu bağlamda merak ettim siz, Bora bey veya sayın Praecox dan öğrenmek isterim. Bu kokunun sabahları bu denli yoğun olup sonra etkisini kaybetmesinin nedeni nedir?
...

Saygılarımla.
Bora beyin deneyimlerinden ve/veya deneyinden yola çıkarak bu phenomene iki olasılık veya varsayım sunabilirim zira hiç bitkiyi karanlığa koyup koklamak aklımdan geçmemişti.

1. Çiçek photonların enerjisi sayesinde koku salıyor.
2. kokunun öğlene doğru kesilme sebebi kokuyu oluşturan etherik yağların deposunun salgılama sonucu bitmesi.

Orchidelerden destilation ( her türlüsü, kuru su buharı alçak basınç v.d.) sayesinde maseration v.s. ile parfümü kokusu elde edilemiyor. Gülün kekiğin anasonu kekiğin v.s. etherik yağları elde edilebilir. ama orchidelerde bu mümkün değil. Dolayısı ile akla gelen bu kokuyu oluşturan etherik yağların terpenoidlerin aldhytlerin v.s. gibi kimyasaların toplamda sentezi çiçek tarafında kısıtlı ve ancak photonların etkisinde salınmakta.

Bu akademik bir araştırma sonucu değildir sadece diğer bir dizi bilgi birikime dayanarak aklileştirme sonucu ulaştığımı ( ama yanlış ama doğru) bir axiomdur veya tezdir.

saygılarımla

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön