View Single Post
Eski 21-09-2012, 09:08   #280
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şimdinin seri imalatında, bir kişi tasarlar, program ayarlanır, malzeme temin edilir, sonra düğmeye basılır. Bir dakikada al sana 10-20 m işleme. Sonuçta, çok sayıda hepsi de birbiri ile tamamen aynı, insan eli az değen bir sürü ürün ama ruhu yok.

Genç kızken el işlerini hiç sevmezdim, annemin bana sakladığı ki bir kısmı kendi çeyizinden kalma şeylere ne gerek var ki derdim. Oysa ne kadar yanılmışım, onlarda annemin, anneannemin, kim bilir kaç kadının el emeği, uykusuz geceleri, hayalleri var. Hele bazıları gaz lambasının ışığında yapılmış. Malzemesi bile o gün için çok değerli, Eminönü'nden gönlündeki renkleri seçtiği solmaz iplikler, kendi kaleminden çıkan desenlerde canlanmış. Aslında çok değerliler, şimdi ise kullanmaya kıyamıyorum, torunumun torununa kalsın istiyorum.

Sevgili Ayşe Yıldız, emeğiniz çok değerli ve çok da güzel yapmışsınız. Makineler dakikada metrelerce işlerken siz dakikada hiç kaç cm yapabileceğinizi ölçtünüz mü? Sadece bu emek bile değerini az da olsa gösterir. Umarım bu sayfa bol bol renklenir.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön