Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hk50
Sn s.serdar
Ben yakalamıyaçağım.Bu işin uzmanları var.onlar yakalıyaçak bende kafase koyup size göndereçeğim.Netiçe ne olur bilemem.Dogada yetişen kendi kendini idare eden hiç kimseye boyun bükmeyen,özgürlüğüne düşkün 500 gr gelir gelmez bir yaratık.Abartıldığı gibi rastgele canlılara saldırdığınada şahit olmadığım gibi duymadımda.
Saygılar.
|
Bu gün veterinerlerden birisi ile görüştüm. Diğerinin bir işi çıkmış görüşme olanağı bulamadım.
Gelincik ev içinde ya da ev içinde kafes ortamında beslenebilir mi ? Yavru iken alınsa ehlileşebilir mi? Bu ortama uyum sağlayabilir mi? Veteriner olarak priyodik bakım ve tedavisini yapabilirmisiniz? Ne yer ne içirebiliriz? Gelincik besleyen müşteriniz var mı? vs. vs. soruları yöneltmeye çalıştım.
Veteriner konuya umduğum kadar ilgi göstermedi. Evde hayvan beslemek istiyorsam bana ücretsiz kedi ve köpek temin edebileceğini, Doğadan yakalanmış hiç bir hayvandan evcilleşmesini beklemenin doğru olmadığını, hatta doğadann yakalanmış kuşlarda dahil kendimize yakın hissettiğimiz pek çok hayvanın mikrop ve virüs bulaştırabileceğini, bu güne kadar gelincik besleyen müşterisi olmadığı gibi kendi çevresinde bildiği kişi bulunmadığını, gelincike hekimlik yapamayacağını, ev ortamında beslenebilecek bir gelinciğe ne tür besin ve gıdalar verileceğini bilmediğini ifade etti. Ayrıca gelincik besleme heves ve fikrimin nerden geldiğini sordu. Bende bahçede arası görüyoruz. Hareketli ve meraklı, dolayısıyla sempatik bulduğumuzu bu nedenle düşündüğümü söyleyince, sağa sola yiyecek bırakın, yemeğe gelir gider, sizde bakar seyredersiniz. Evin içine sokmadan sahiplenmiş olursunuz, ayrıca bu tür hayvanların kötü kokular yayabildiklerini de, bilmemiz gerektiğini bana hatırlattı.
Bayağı bozuldum ama yine de belli etmedim. İlgisine teşekkür ettim, bir ücret borcum olup olmadığını sordum. Hiç bir borcumun olmadığını, her zaman gelebileceğimi belirtti ve ayrıldım oradan.
Sanırım gelincik konusu artık benim için kapandı gibi.