View Single Post
Eski 19-09-2012, 23:56   #67
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Sulamayı noktalamış olduk dedim ama bugün fidanların su durumuna baktığımda korktum açıkçası,çatlaklar oluşmuş ve kökleri resmen kurumuş durumda.
Sayın formullaone, sekiz kez suladığınızı söylüyorsunuz, bana göre çok, fakat toprağınızın yapısını bilmiyorum normal de olabilir, asıl söylemek istediğim sulamalardan sonra çapalama yapıyormusun, ya da en son sulamadan sonra çapalama yaptın mı? anlatımlarınızdan yapmamışsınız gibime geliyor yanılıyormuyum.
Zira çapa yapsaydın çatlaklar oluşmazdı.

Ben ağustostan sonra sulamayınız diyorum zaten, fikrim yine aynı. Bizim bölge iki gün önce çok güzel yağış aldı sizin bölgenizin de yağış alması an meselesidir bundan sonra yağışlar başlar.

Bu arada konuyu biraz daha açıp sulamalarla ilgili başka bir konuya değineyim, oda sulamalarla ilgili fakat nasıl derler tarzı başka.

Ağaçın derin kök yapıp köklerini derinlere gitmesini isteyenler ağaçları fazla sulamazlar, ağaç su ihtiyacını alabilmek için kökleri daima toprağın nem olan derinliklerine inerek su ihtiyacını karşılamak ister bunu yaparken de aynı zamanda kendi güçlü yapısını hazırlar, (Yani kendi kendine yetme gibi) bu gibi bakımda ağaç kısa sürede büyüyüp gelişmez ama güçlü kendi kendini bakabilen bir kök yapısına sahip olur.

Suya alıştırılan ağaçlar ise daha kısa sürede büyüyüp gelişirler fakat kendi kendilerini bakacak kök sistemlerini oluşturamazlar kökler daha yüzlek olur su ve besin gibi takviyelerini isterler, vermezseniz sitrese girer bocalarlar.

Su bitkiler için cansa, ki öyle, fazlası da zarardır.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön