View Single Post
Eski 19-09-2012, 22:22   #159
hevesli meraklı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-01-2011
Merhaba,
Bu sene ben de altın çilek yetiştirdim. Birgün iş dönüşü eve gelirken, sokağın köşesinde ki hırdavatçının önünde minicik fide torbalarını gördüm. Ne fidesi olduklarını sorduğumda altın çilek olduklarını öğrendim. Öyle bir dükkanda bu fidelerin ne işi var diye bayağı şaşırdım. Meğer bir tanıdıkları yetiştirmiş fazlasını satsın diye vermiş. Çok bakımsızdılar, ama tanesi 50 krş. deyince bir deneyeyim deyip iki fide aldım.
Birgün hiç ummadığımız kadar yağmur yağdı Ankara'ya, deli gibi bir rüzgar da cabası. Bizim altın çilekler savruldu gitti. 10-15 cm'lik yapraksız sap kaldılar. Ya hero ya mero deyip sulamaya devam ettim Bir hafta geçti bişey yok, iki hafta bişey yok. Tamam dedim hafta sonu saksılarda düzenleme yaparken sapları atarım. Korktular mı ne, bir baktım dipten birileri bana yeşil yeşil bakıyor, çok sevindim
Biri daha hızlı olmak üzere iki fide de büyüdüler. Bir yerde okumuştum, çiçek tuttu mu en alttan bazı yaprakları budamak lazımmış ki güç meyveye gitsin. Ben de öyle yaptım. Ama o sırada kocaman bir yaprak ben istemeden düştü. Kıyamayıp suya koydum. Kızımın daha önce yazdığı gibi(melisa bölümünde) bu yaprak bir köklendi, bir boylandı sormayın. O sırada ne boş saksım var ne de toprak, bir türlü almaya da vaktım yok. Nerdeyse meyve tutacak edepsiz Sonunda saksı ve toprak aldık. Ama o sevmedi ve kurudu
Diğerlerinin meyvesini bayağı yedik. 10-12 gün önce yeniden çiçeklendiler ve meyve tutmaya başladılar(tü tü tü maşallah). Kudret narının çiçekleri meyveye geçemiyor bir türlü düşüyorlar ama bunların azmi bayağı iyi. Terasımız bayağı rüzgarlı, iyi dayanıyorlar. İlk fırsatta yaz boyunca çektiğimiz resimler arasından bulursam resimleri ekleriz.

hevesli meraklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön